Voor meer informatie bel de klantenservice van Abbott Diabetes Care: 0800 - 022 8828 (gratis)
Abbott logo

Nieuws

Zoeken

Terug 25 oktober 2013

Nieuwsbrief Oktober

Nieuwsbrief Oktober 2013

top.jpg
left_balk.jpg

Een jaar geleden is bij Ed diabetes type 2 vastgesteld. Zijn bloedglucose was toen veel te hoog, waarop Ed direct werd ingesteld op insuline. Hij moest bij elke maaltijd een vaste hoeveelheid insuline gebruiken.

Van zijn diabetesverpleegkundige kreeg hij een vastgesteld schema met de hoeveelheid snelwerkende insuline die hij moest gebruiken als zijn bloedsuiker boven de streefwaarde was. Na verschillende vervolgbezoeken en nadat zijn dosis toe te dienen insuline meerdere keren was verhoogd, werden de bloedglucosewaarden van Ed eigenlijk alleen maar slechter. (HbA1c steeg van 75 naar 97 mmol/mol).

voor.jpg

Na enige tijd werd in overleg besloten om de FreeStyle InsuLinx te gaan gebruiken. Deze werd ingesteld op de gemakkelijke modus, waarbij een vaste dosis insuline met correctiefactor werd geprogrammeerd als beginpunt.


Na zijn volgende controlebezoek, niet meer dan één maand later, was Ed al enorm vooruitgegaan. Zijn resultaten waren opmerkelijk!

na.jpg

Uiteraard werd Ed gevraagd waarom hij zich ineens zoveel beter voelde; hij legde uit dat hij vóórdat hij de FreeStyle InsuLinx gebruikte, altijd een schatting maakte van hoeveel snelwerkende insuline hij moest gebruiken. Hij schatte vaak te laag uit angst dat zijn glucosewaarden te veel zouden dalen. Ed vond de FreeStyle InsuLinx eenvoudig en handig in gebruik en een effectief hulpmiddel om zijn glucoseregulatie te verbeteren, schatten was voortaan verleden tijd. Dankzij de FreeStyle InsuLinx heeft hij nu meer energie en leest hij weer twee boeken per week!

right_balk.jpg
freestyle.jpg laatweten.jpg

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen met FreeStyle Insulinx!

Als je een verhaal voor onze nieuwsbrief hebt, stuur dan een mail naar john.kooijman@abbott.com. Ook je opmerkingen en suggesties voor onze nieuwsbrief 'de link' zijn welkom.

We horen graag van je!


U ontvangt deze nieuwsbrief vanwege uw aanvraag via freestyle-insulinx.nl. Indien u deze mail onverhoopt niet meer wenst te ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven %%unsubscribelink%%
 

footer.jpg
OneMed bereikt overeenkomst met diverse zorgverzekeraars over levering FreeStyle Libre. Meer lezen
Mediq en Abbott sluiten overeenkomst over levering FreeStyle Libre. Meer lezen