Voor meer informatie bel de klantenservice van Abbott Diabetes Care: 0800 - 022 8828 (gratis)
Abbott logo
FreeStyle

FreeStyle Precision

De FreeStyle Precision bloedglucosemeter is speciaal ontworpen om testen zo eenvoudig mogelijk te maken, iedere dag opnieuw!

  • Meet zowel bloedglucose als bloedketonen
  • Uniek in zijn betrouwbaarheid
  • Sluit ruim 60 interfererende stoffen uit
  • Toepasbaar bij dialyse

Productinformatie

De FreeStyle Precision bloedglucosemeter is speciaal ontworpen om testen zo eenvoudig mogelijk te maken, iedere dag opnieuw! Met de FreeStyle Precision heeft u de mogelijkheid om zowel bloedglucose als bloedketonen te meten.

Ketonen
Ketonen zijn stoffen die vrijkomen als het lichaam vet verbrandt. Mensen met diabetes hebben bij een hoge bloedglucosewaarde kans op een verhoogde ketonenspiegel in het bloed. Dat kan gevaarlijk zijn en kan soms leiden tot keto-acidose DKA (verzuring), een ernstige complicatie van diabetes. Ziekte en koorts zijn de belangrijkste oorzaken van DKA. Het vergeten van de insuline-injecties of een slechte instelling van de behandeling zijn eveneens frequente oorzaken. Vaak is keto-acidose het eerste teken van diabetes. Vooral zogenaamde type 1 diabeten, kinderen, pompgebruikers en zwangere vrouwen lopen een grotere kans op het ontwikkelen van een DKA. Krijg inzicht met FreeStyle Precision!

Het meten van Ketonen is raadzaam bij acute ziekte of stress, bij misselijkheid en braken, bij buikpijn en bij zwangerschap. De huidige zorgstandaard van de Nederlandse Diabetes Federatie adviseert dat alle kinderen met type 1 diabetes, ketonen moeten meten indien noodzakelijk. Bekijk hier de folder Ketonen.

De FreeStyle Precision is uniek in zijn betrouwbaarheid
FreeStyle Precision sluit ruim 60 interfererende stoffen uit en is daardoor uniek in zijn betrouwbaarheid. U kunt de meter veilig gebruiken bij medicatie en dialyse.

Trends en gemiddelde waarden
De FreeStyle Precision heeft een geheugen waarin 450 testuitslagen kunnen worden opgeslagen. Zo kunt u trends signaleren en gemiddelde waarden berekenen over een periode van 7, 14 en 30 dagen.

De FreeStyle Precision is voorzien van het TNO-Keurmerk.

Per 1 januari 2016 is de FreeStyle Precision bloedglucosemeter geen onderdeel meer van ons assortiment. U kunt als alternatief de FreeStyle Libre aanschaffen via de website www.freestylelibre.nl

FreeStyle Libre heeft een ingebouwde FreeStyle Precision NEO bloedglucose- en ketonenmeter. De FreeStyle Precision bloedglucose en ketonenteststrips, kunt gewoon blijven gebruiken en zijn volledig vergoed.

De ingebouwde FreeStyle Precision NEO voldoet aan de laatste ISO 15197;2013 eisen en is volledig TüV Rheinland gecertificeerd.

OneMed bereikt overeenkomst met diverse zorgverzekeraars over levering FreeStyle Libre. Meer lezen
Mediq en Abbott sluiten overeenkomst over levering FreeStyle Libre. Meer lezen